Duitse Oostzeekust

Het eiland Fehmarn, met een kleine 13.000 inwoners, is een populaire vakantiebestemming in de Oostzee. Jaarlijks komen hier duizenden surfers op het Surffestival af. De hoge golven en de vele zonne-uren trekken vele surfers en andere funsporters.

Fehmarn ligt ook op de route van trekvogels; miljoenen maken op de heen- en terugweg een tussenstop op het eiland. Door de prachtige zandduinen is Fehmarn ook bij gezinnen erg in trek. Vanaf de plaats Puttgarden is het mogelijk om de veerboot naar Rødby op het Deense Lolland te nemen.

Heiligendamm

Heiligendamm is de oudste badplaats met een gezellige promenade en een prachtig zandstrand. Het plaatsje wordt ook wel 'witte stad aan zee' genoemd, dit door de witte historische huizen die er te vinden zijn. Heiligendamm behoort bij de stad Bad Doberan met ruim 11.000 inwoners.

Kühlungsborn

Kühlungsborn is de grootste badplaats aan de Oostzee in Mecklenburg-Vorpommern. In deze plaats vindt je onder andere oude villa's in classicistische stijl, bossen en een zes kilometer lang zandstrand. Vanaf de pier starten diverse regionale excursies. Tevens kun je per smalspoor stoomtrein, de 120 jaar oude Molli, reizen tussen Bad Doberan, Heiligendamm en Kühlungsborn.

Rügen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en is ongeveer 925 km2 groot. Rügen is met het vasteland verbonden door de 2 kilomter lange Rügendamm en Strelasundbrug. Ook is er een regelmatige veerdienst vanuit Stahlbrode naar Glewitz. Op het eiland ligt ook de historische badplaats Binz met duinen, krijtrotsen, ondiepe baaien en brede stranden. Over heel Rügen verspreid liggen koolzaadvelden en bossen. Voor de westkust van Rügen ligt nog het eiland Hiddensee met prachtige witte stranden en het Boddenlandschaft Nationaal Park.

Timmerdorfer Strand

De badplaats Timmerdorfer Strand ligt aan de Oostzee, in de buurt van de oude Hanzestad Lübeck. Het is zeer in trek bij gezinnen en sportievelingen. Regelmatig vinden hier sportevenementen plaats zoals de beach hockey kampioenschappen. Ook wordt er veel voor kinderen georganiseerd.

Usedom

Het eiland Usedom heeft de meeste zonuren van Duitsland: ruim 1900 uur per jaar. Op Usedom kwamen in de 19e eeuw de Duitse keizers altijd hun vakantie vieren. De luxe badplaatsen Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck worden danken nog steeds hun bijnaam hieraan en worden dan ook wel de Kaiserbäder genoemd. Nog steeds vindt je op Usedom diverse luxe hotels en vakantiehuizen.

Aan de Duitse Oostzeekust vind je een ruime keus aan hotels en pensions.
» 590 hotels aan de Oostzee

Kaart van de Duitse Oostzeekust